Lad os sammen finde, fange og fjerne fråserne i dit storkøkken!
Selvom I allerede har fokus på elforbruget i dit storkøkken, er der formentlig stadig fråsere løs. Små og store energimonstre, der hver dag æder sig ind i dit budget. Bid for bid.
Nu skal de findes, fanges og fjernes! Derfor tilbyder vi et effektivt forløb, hvor du får målt jeres energiforbrug ned på den enkelte køkkenmaskine. Og hvor du undervejs får konkrete anbefalinger til, hvor I kan spare, hvordan I kan spare – og hvor meget I kan spare, mens i på samme tid tidspunkt optimerer jeres grønne og bæredygtige tankegang.
Endnu flere udtalelser
Nedenfor finder du flere udtalelser fra kunder der har nydt godt af Fang Fråserne forløbet. Har du lyst til at læse mange flere udtalelser fra glade kunder, der har oplevet effekterne af Fang Fråserne beløbet på egen virksomhed, så klik her.
En proces der giver resultater
"På et 4-stjernet konferencehotel som Skanderborg Park bruger vi meget strøm, men er naturligvis optaget af at spare så meget som vi kan. Både af hensyn til miljøets og til vores egen bundlinje. Vores køkken er en af de helt store energislugere, så da jeg blev kontaktet af KEN STORKØKKEN vedrørende Fråserne, blev jeg hurtigt overbevist om, at det var et koncept, der var værd at investere i.
Forløbet gav os flere overraskelser og nogle af besparelserne var virkeligt lavhængende frugter. For eksempel sparer vi nu mere end 1.000 kroner om måneden ved at slukke for alt standby-forbruget, når hotellet er lukket. Og en udskiftning af henholdsvis vores ventilation og køleudstyr giver en årlig besparelse på henholdsvis 33.000 og 25.000 kroner. Hele forløbet har været en god oplevelse i vores organisation og det har været fedt at opleve, hvordan medarbejderne blev engagerede i at finde grønne besparelser. Der gik virkelig sport i det.
På baggrund af den fyldestgørende rapport vi fik udarbejdet har vi valgt at foretage nogle nyinvesteringer. I den proces hjalp KEN STORKØKKEN os med at søge energitilskud fra vores elselskab og det har været med til at tjene en del af investeringerne hjem igen.
Jeg vil varmt anbefale mine kollegaer at sætte sig ind i Fråserne. Jeg er overbevist om at der er store besparelser at hente for de fleste."
Udtalelse fra Charlotte Riberholt
Adm direktør, Skanderborg Park Hotel & Konference
Fang Fråserne er blevet optaget på Energistyrelsens officielle hjemmeside SparEnergi
Energistyrelsen fremhæver gode energivaner i professionelle køkkener
- og de energibesparende vaner er naturligvis ikke kommet helt af sig selv. De er derimod udarbejdet i samarbejde med KEN STORKØKKENs adfærdskampagne Fang Fråserne.
På Energistyrelsens side SparEnergi.dk kan både private forbrugere og virksomheder få tips og gode råd til at reducere deres energiforbrug og dermed også klimaaftryk. Her har Energistyrelsen listet Fang Fråsernes projekter med plejehjemmene i Kolding Kommune og Skanderborg Park Hotel & Konference som gode eksempler på optimerede energivaner i køkkenet.
Vi er super stolte af Fang Fråserne, som glæder sig til at hjælpe endnu flere med at reducere deres energiforbrug. Er dit køkken det næste? Aftal et uforpligtende møde med vores energikonsulent Jesper ved at kontakte ham på tlf. 24 401 457 eller mail jbr@kenstorkoekken.dk
Sådan lærer du dit energiforbrug at kende:
1. Måleudstyr:
FlexMeter har udviklet et særligt måleudstyr, der kan registrere elforbruget langt mere detaljeret, end det hidtil har været muligt (inden for økonomisk rentable rammer). Og det er ikke nødvendigt at afbryde strømmen til køkkenet for at montere det.
2. Første måleperiode (Baseline):
Vi måler jeres energiforbrug i 14 dage. Det får de værste fråsere frem i lyset, og giver os samtidig et udgangspunkt for de videre anbefalinger og målinger.
3. Forslag til adfærdsændringer:
Vores energikonsulent kommer forbi og gennemgår den første måling med dig og evt. dine medarbejdere. Et ”kick off” til den anden måleperiode. I får her en række konkrete forslag til, hvor I ved at ændre adfærd kan hente hurtige energibesparelser. Endvidere anbringes i køkkenet en tablet, hvor I kan følge med i jeres aktuelle energiforbrug på de enkelte køkkenmaskiner.
4. Anden måleperiode (Ny adfærd):
Vi måler igen jeres energiforbrug i 14 dage – nu med de aftalte adfærdsændringer implementeret.
5. Energirapport:
Efter den nye måling analyserer vi tallene. Herefter udarbejder vi en energirapport, som består af to dele: 1) en overskuelig hovedrapport og 2) et sæt bilag med de detaljerede målinger. Rapporten gennemgås af vores energikonsulent på et møde, hvor Køkkenchefen og andre relevante personer deltager.
Aha-oplevelser der giver resultater og bæredygtighed på dagsordenen
"Vi er glade for at have gennemført ”Fang Fråserne” på HANSENBERG. Ved at få sat tal på strømforbruget på de forskellige apparater, fik vi mange aha-oplevelser. F.eks. blev vi meget klogere på vores ventilation.
Et gammelt og alt for strømforbrugende kølebord blev udskiftet. Og en aircon kørte på tidspunkter hvor skolen var lukket, uden at vi havde været opmærksomme på det. Samtidig har vi på skolen brugt anledningen til at lære vores elever mere om kun at tænde apparaterne, når de er i brug. Og de har taget godt imod initiativet.
Endelig er vi blevet opmærksomme på, at strømforbruget er en væsentlig faktor, når vi skal indkøbe nye maskiner. Vi mener med projektet at have fået sat den grønne tankegang/bæredygtighed endnu mere på dagsordenen på HANSENBERG."
Udtalelse fra Kirsten Grosen Poulsen
Skolechef Vitia, uddannelsesinstitutionen HANSENBERG
Hvis din virksomhed er interesseret i en energirapport, er du velkommen til at kontakte Lars Janke, KEN STORKØKKEN
for vejledning omkring mulighederne.
Kontakt Lars Janke på tlf.: 40 540 440 eller send en mail på: mail@fangfraaserne.dk
En allerede grøn tankegang optimeres
"Hos Næstved Madservice har vi længe gået op i at ”tænke grønt”. Herunder ikke at bruge mere strøm end nødvendigt. Alligevel fik vi ved gennemførelsen af ”Fang Fråserne” en del overraskelser, da vi fik vist strømforbruget over tid på de enkelte maskiner. Blandt andet fik vi justeret på vores ventilation og vores opvaskeproces."
Udtalelse fra Jakob Buch
Næstved Madservice
Fang Fråserne - Kom energifrås i køkkenerne til livs
"Der er et gigantisk forbrug af strøm i de danske storkøkkener og kantiner. Faktisk står storkøkkenerne for 4% af det samlede strømforbrug i Danmark.
KEN STORKØKKEN tilbyder et forløb, hvor det konkrete strømforbrug kortlægges og analyseres og hvor vi sammen finder frem til, hvor fråserne lever.
Efterfølgende gives råd og anbefalinger til, hvor og hvordan der kan spares strøm - og dermed også penge.
Et forløb strækker sig samlet set over ca. 5 uger. Vores måleudstyr kan installeres uden gene for arbejdet i køkkenet.
Vi måler jeres strømforbrug og - fordeling over to 14-dages perioder.
Allerede efter første måling bliver de mest synlige fråsere tydelige og I kan starte besparelserne. Slutteligt udarbejder vi en energirapport med et samlet overblik og konkrete forslag til strmbesparende tiltag."
Uddraget ovenfor er fra en pressemeddelse fra Fødevaremagasinet januar 2019. Hvis du vil læse hele pressemeddelsen kan du trykke her.
VI SPAREDE YDERLIGERE 12% AF VORES STRØMFORBRUG
"Efter første måleperiode blev vi af Energikonsulenterne fra Fang Fråserne oplyst, at vores strømforbrug lå flot sammenlignet med tilsvarende køkkener, som man tidligere havde målt på. Det var derfor en positiv overraskelse, da det ved hjælp af de nye anvisninger lykkedes os at spare yderligere hele 12% af vores strømforbrug. Udenfor køkkenets åbningstid var der en del forbrug, som vi ikke var opmærksomme på. Og sammen med nogle relativt små adfærdsændringer især i vores opvask gav det den flotte besparelse, som vi er rigtig glade for".
Udtalelse fra Gitte Gross
Københavns Madservice
Få en energirapport med anbefalinger, der er lige til at tage i brug
Vores specialudviklede udstyr måler elforbruget helt ned til den enkelte sikringsgruppe. Det betyder, at vi allerede efter den første måleperiode (baseline) kan spotte de værste fråsere – og dermed også de største potentielle besparelser. Efter måleperiode 2 (ny adfærd) præsenterer vi jer for en detaljeret energirapport.
Som noget unikt viser rapporten bl.a. jeres storkøkkens energiklasse baseret på energiforbruget per kunde. I får således et tal på, hvor meget strøm jeres køkken i gennemsnit bruger på en servering. Sådan et tal kan få stor værdi, når I fremover lægger budgetter.
VI HAR FOKUS PÅ DEN GRØNNE OMSTILLING
"Hos Jensens Bøfhus skal vi ofte servere mange bøffer på kort tid. Og vi har derfor kraftige køkkenmaskiner, som af samme grund bruger en del strøm. Ved at gennemføre Fang Fråserne fik vi øget fokus på bl.a. vores tænde- og slukketider. Vores medarbejdere syntes, at projektet var interessant, fordi de fik mange nye oplysninger at agere ud fra. Og de gjorde det så godt, at det lykkedes dem at spare en betydelig del af vores strømforbrug. Til gavn for den grønne omstilling, som vi naturligvis også har fokus på."
Udtalelse fra Nikolaus Gerdes
Jensens Bøfhus
Energifyldt samarbejde
Sammen har vi udviklet en ny teknik, der gør det rentabelt at måle det faktiske forbrug per sikringsgruppe. Dermed er det muligt at opsamle og analysere data, adfærd, standbyforbrug fra køkkenudstyr etc. Målinger og analyser, der kan komme jer til gode...
Artikel i Kantinen
Vil du læse mere om referencecasen fra Montra Hotel Sabro Kro, så kan du klikke på linket her og læse hele artiklen
der blev bragt i fagbladet Kantinen d. 2/3 - 2019. Du kan også læse mere på Montra Hotel Sabro Kros hjemmeside lige her.
Artikel i Kost og Ernæringsforbundets fagblad
Vil du læse mere om referencecasen fra Kolding Madservice, så kan du klikke på linket her og læse hele artiklen
der blev bragt i fagbladet Kost og Ernæring og Sundhed d. 27/8 - 2019.
Vil du vide mere om Fang Fråserne?
Så se med her, hvor vi forklarer lidt om, hvad Fang Fråserne egentlig er.